• Training
NFF NK Berlicum

NK BERLICUM 2019; 2 podiumplekken

Gelukkig is het weer mooi vandaag. Er zijn 20 rijders van onze club op de foto staan alle rijders tijdens het defilé. Tijdens het defilé worden alle clubs voorgesteld en dit wordt afgesloten met het volkslied.
Alles is goed georganiseerd tijdens het NK in Berlicum.

De manches gaan beginnen en velen gaan super goed. Kees Benneker, Wouter ter Wengele en Jesper Nijhuis rijden allemaal heel sterk. Helaas is Viggo Pegge geveld door een virus en heeft het na de manches helemaal gehad. Jesper Grob glijdt weg bij de start in de eerste manche en wil strijden om weer bij eerste 3 te komen. Hetgeen in eerste instantie lukt maar helaas vlak voor 2e kombocht maakt hij een stuurfout en fiets+Jesper door de lucht. Weg NK voor hem.
Robin v/d Valk en Brian Vloon rijden in dezelfde leeftijdsklasse ook super in de manches.
Viggo Pegge, Robin Wichems , Twan Bosman en Kees Benneker gaan helaas niet door naar de halve finale. Danny Kuijer heeft ook veel pech en gaat ook niet door. In de halve finale komen Tom Peters, Jochem Santing, Damian Kappert, Sem Bosman, Douwe Veldhuis, Mylan Spekschate maar ook Jesper Nijhuis en Wouter ter Wengel in actie. Jesper Nijhuis mocht halve finale rijden ondanks zijn valpartij in de 2de manche, helaas heeft hij zijn goede lijn van de 1e en 3de manche niet door kunnen zetten in de halve finale. In de halve finale heeft Wouter echt gestreden om de 4e plek helaas werd hij net op de finish ingehaald . Helaas niet door naar de finale.

De finales beginnen en 9 Twentse Rossers gaan proberen het podium te halen. Chris Scheenloop en Marc Bosman beide cruisers 45+ rijden hun laatste wedstrijd NK samen. Chris wordt 7de en Marc netjes 5de. Jochem Santing en Tom Peters moeten tegen elkaar rijden bij de jongens 10. Ze strijden zij aan zij, Jochem plek 5 en Tom plek 6. Tristen Altena rijdend in de cruisers klasse behaald in finale plek 5. Damian Kappert rijdend jongens 12 behaald een mooie plek 6. Robin van der Valk en Brian Vloon strijden samen bij de jongens 15 . Robin heeft super start en behaald het podium, knap 3e en Brian wordt 5de. Dan is er nog een rijder die kans heeft op een NK titel, Bas Scheenloop hij rijdt een mooie ronde en wordt 2de. Dank aan alle rijders, ouders, familie en alle anderen die kwam aanmoedigen. Het was een gezellige dag .

Zaterdag een districtswedstrijd in Raalte en de week erop het NK Clubs in Dedemsvaart (heb jij je al opgegeven??)