• Training
VERLENGING CORONAPROTOCOL T.M. 14-1-2022

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag,         

Helaas zit er nog geen versoepeling in als het gaat om de corona-maatregelen. De huidige regels blijven van kracht, tot minimaal vrijdag 14 januari 2022. Helaas kunnen we om die reden nog steeds geen training geven in de avonduren. Onze trainers zijn al data en dagen aan het doorgeven, waarop zij wel aanwezig kunnen zijn, ook in de kerstvakantie. Hieronder zien jullie, wat de belangrijkste en meest ingrijpende maatregelen zijn voor onze club. Een nieuw trainingsschema zullen wij zo speodig mogelijk met jullie delen

(Verlenging)De meest ingrijpende maatregel per 26 november voor onze club is:

Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst en cultuur beoefening mag wel na 17.00 uur. Zonder publiek.

Heeft een rijder, verkoudheidsklachten, loopneus of moet een rijder overmatig hoesten? Dan zal deze naar huis gestuurd worden. De basisregels blijven van toepassing, bij klachten blijf je thuis.

Bovenstaande heeft tot gevolg, dat wij de komende 3 weken niet de trainingstijden kunnen volgen, zoals jullie die van ons gewend zijn. De dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond training komt in ieder geval te vervallen tot en met 14 januari 2022. Deze datum, hangt samen met de nieuwe besmettingscijfers en de ontwikkelingen rondom COVID. Ook de training van Lochsprinters, die gebruik maken van onze baan komt in de avonduren te vervallen. De reguliere zondag/wintertraining kan gewoon doorgaan, hiervoor blijven wel de toelatingseisen van toepassing, zie: https://www.fcvhettwentseros.nl/zondagtraining/

Aanvullende maatregelen voor trainers en begeleiders.

Alle trainers zijn verplicht een zichtbaar geel hesje te dragen

Per 28-11-2021 kunnen de trainers een mondkapje dragen, dit is in de buitenlucht niet verplicht.

Trainers en begeleiders moeten ten allen tijde, onderling en richting de trainingsgroep, de anderhalve meter in acht nemen. Helpen met bijvoorbeeld losmaken van de helm of kleding is NIET toegestaan.

De trainers en begeleiders houden ook toezicht op het naleven van de anderhalve meter regel

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN:

Als club hebben wij geleerd de laatste 20 maanden geleerd, zoveel als mogelijk te denken in mogelijkheden. Op dit moment zijn wij bezig met het inventariseren naar trainers, die beschikbaar zijn op de zaterdagen en zondagen.

Als we voldoende trainers hebben, gaan wij extra trainingen verzorgen in het weekend, op zaterdag na de Lochsprinters en op de zondag na de reguliere Zondagtraining.

Deze trainingen kunnen alleen doorgaan, als er voldoende trainers beschikbaar zijn. Het is voor ons als club ook even puzzelen, als we de puzzel compleet hebben, laten wij jullie dit weten.

Als de training doorgaat, willen wij nogmaals benadrukken dat het voor de ouders/begeleiders van rijders t.m. 12 jaar VERPLICHT IS, dat de ouders blijven wachten bij de training/parkeerplaats. Als ouders niet aanwezig zijn, kan uw kind helaas niet meetrainen.

Het is de taak van de club om deze regels strikt na te leven. Kunnen wij hier niet aan voldoen of worden er regels consequent overtreden, dan kan dat sluiting of een boete tot gevolg hebben. FCV het Twentse Ros is niet aansprakelijk voor eventuele boetes die worden uitgeschreven aan ouders en/of hun leden.

FCV het Twentse Ros heeft alle maatregelen overgenomen en verzameld van o.a. de  Rijksoverheid, KNWU en Telefonisch contact / Apps met de gemeente Hengelo

Wij vinden het uiteraard ook heel vervelend en vertrouwen op jullie begrip. Zodra wij een oplossing bedacht hebben, komen wij hierop terug.

Samen maken wij sporten mogelijk!

Sportieve groet,

FCV het Twentse Ros