• Training
NK BMX KNWU Erp

Rick Bok Nederlands Kampioen Cruiser en Kevin van Benthem 4e in finale.


In Erp is het Nederlands Kampioenschap BMX KNWU gereden. De beste 32 rijders per leeftijdsklasse mochten strijden voor de titel Nederlands Kampioen en bijbehorende kampioenstrui. In totaal waren er 595 deelnemers, vanaf 5 jaar tot en met de 45+ klasse, maar ook de elite rijders strijden allemaal op dezelfde dag voor deze titel. FCV het Twentse Ros was met 9 rijders vertegenwoordigd.
Vrijdagavond was de eerste training. Zaterdagochtend werd er getraind op het heerlijke vakantiegevoel. Met het heerlijke weer en de rust was genieten op de BMX camping naast de baan.
Zaterdagmiddag en avond is er weer fanatiek getraind. Tussen de trainingen door werd de NK timetrail gereden.
Zondag was duidelijk dat het een andere wedstrijd is dan normaal. Er is veel publiek langs de baan. Het NK wordt geopend na spelen van volkslied en optreden van een samba band. Volgend jaar is het NK in Klazienaveen.
De wedstrijd begint. Door beperkte deelname (max gekwalificeerde rijders) zijn er moto’s, halve finales (bij voldoende rijders) en de finale.
Een lastige loting voor de kwalificatie moto’s zorgde voor een helaas vroeg einde van de wedstrijddag voor Damian Kappert (j12), Travis Jansen (j13), Brian Vloon (j16) en Yoeri Tilanus (sportklasse 17-24j).
Maura Jansen heeft ondanks een blessure de 6de plaats behaald in de halve finale bij de meiden 11-12 jaar.
Robin van der Valk en Ronan Maring mochten in de halve finale samen strijden voor een finale plek. Helaas eindigde voor hun hier de wedstrijd.
Rick Bok reed sterk in de kwalificatie moto’s van de cruiser klasse 25-34 jaar. In een spannende finale streden 3 rijders voor de koppositie maar trok Rick aan het langste eind en won de race!
Vervolgens mocht hij samen met Kevin van Benthem strijden in de gewone 20 inch BMX sportklasse 25+. Dit keer was de start van Rick niet snel genoeg om aan te kunnen haken voor de koppositie. Kevin daarentegen had een goede start en lag een tijd op plek 3. Helaas kon hij deze plek niet vasthouden en is 4de van Nederland geworden, Rick uiteindelijk 8ste.
De volgende grote uitdaging voor de rijders van FCV het Twentse Ros is het Wereld Kampioenschap. Deze wordt dit jaar in Zolder (België) gereden van 23-28 juli. Hier mogen alleen de beste 16 van de Nederlandse ranking aan deelnemen.
Wie gaan;
Kevin, Rick, Yoeri, Jesper G, Ronan en Maura.
Voor Ronan en Brian was het de laatste keer dat ze geacteerd hebben op dit Nationale niveau. We gaan jullie missen met de wedstrijden. Bedankt voor jullie gezelligheid!!