• Training
Veluws kampioenschap

 Twentse Rossers op het podium tijdens Veluws Kampioenschap

Zaterdagochtend vroeg, in de regen, gingen 16 rijders van FCV het Twentse Ros samen met ouders en supporters op weg naar Putten voor de laatste PK van het seizoen 2019. De meeste rijders waren nog nooit eerder op de baan geweest dus de baan moest echt verkend worden. Na de eerste trainingsrondjes waren de reacties; geen lange baan, een trapbaan en goed te doen. En warempel het werd droog.

Als eerst mochten de jongens 12 jr aan de slag. Damian, Twan, Viggo en Sem reden sterke manches. Voor Twan stopte hier de wedstrijd. Damian, Viggo en Sem werden vervolgens samen ingedeeld voor de halve finale (niet de eerste keer zo samen). Sem en Damian mochten door naar de finale, waar Sem zijn sterke races beloond zag worden met een 2de plaats in het Veluws Kampioenschap. Damian kwam bij de start al klem te zitten en heeft zich terug geknokt naar een 5de plek.

Bij de jongens van 11 jaar heeft Stef weer wedstrijd- en baanervaring opgedaan. Mooi om je telkens beter te zien strijden op de baan.

Caitlin ging weer als een speer, met de tips van vorige week nog in haar achterhoofd door naar de finale. In een spannende strijd heeft ze knap de 4de plek behaald bij meisjes 8-9 jaar.

Stan (jongens 8) en Ties (jongens 7) hebben geknokt om een ronde verder te komen. Helaas hadden beiden te veel punten om door te mogen. Ties miste in de 3de manche door het gladde en natte starthek de start, hij heeft nog geprobeerd terug te komen maar achterstand was te groot.

Bij de cruisers 18-44 jr heeft Tristen een stevige strijd geleverd en die werd beloond met plek in halve finale. Ook Tristen kwam niet lekker door de 1ste bocht waardoor hij de aansluiting misliep om door te gaan naar de finale, de vervelende 5de plek in de halve.

Vandaag reed Douwe alleen de manches bij de jongens 13 jaar. Danny ook actief in deze klasse reed de halve finale en kwam na mooie strijd in de finale net naast podium terecht (4de plek). Maar Danny heeft ook promotieklasse gereden, en dat mag hij doen in de promotieklasse heren. Na de halve finale mocht hij de B-finale rijden.

Robin v/d Valk (jongens 15) had vandaag het geluk niet mee in de maches en de finale. In de eerste manche direct in de eerste kombocht met meerdere rijders onderuit, tweede manche goed gereden en derde manche weer gestreden en geresulteerd in een plek in de finale. In de finale weer knel in de eerste bocht, gereden over de rand van de bocht toch nog geëindigd als 4de.

Na een tijd van afwezigheid had Robin Wichems zin om een wedstrijd te rijden. Dankzij een goede 3de manche toch door naar halve finale (mannen 18+). Hier is hij gestrand.

De kampioenen van vorige week, Jord (jongens- meisjes 4-5jr) en Maura (meisjes 10-11jr), hadden de smaak te pakken en zijn beiden Veluws Kampioen geworden. Jord die zichzelf van de startheuvel afschiet, geeft tijdens zijn race zijn voorsprong niet meer weg en won alle races. Maura was blij dat er meer meiden waren, dan er aangemeld waren bij de voorinschrijving (nu 3 manches en een echte finale). Ondanks dat ze 2 keer weg gegleden is tijdens de startprocedure, reed ze solide op kop en gaf de voorsprong niet meer uithanden.

De prijsuitreiking liet even op zich wachten maar in hoog tempo werden alle prijzen uitgereikt vanaf een mooi podium. Op de foto ontbreekt dit keer finalist Robin van der Valk.