• Training
TC Luyksgestel

Wedstrijdverslag TC2 Luyksgestel

In Luyksgestel is dit weekend de 2de BMX wedstrijd van de Top Competitie (KNWU) gereden. Er was een groot deelnemers veld, naast de Nederlandse rijders waren er ook veel goede Belgische rijders. Van onze club hebben 8 rijders deelgenomen. Tristan Altena (cruisers 17-24) en Tom Peters (jongens 9 jaar) reden voor het eerst mee met deze wedstrijd. Tristan had zich dit eerste optreden anders voorgesteld, een valpartij op het lastige derde stuk en een te zachte band in de laatste manche maakten dat hij na de manches klaar was. Tom had pech door een zware bak in de manches, de start en eerste stuk waren goed maar in de eerste bocht kwamen ze langszij. Ook Jesper Nijhuis strandde in de manches.

Damian Kappert heeft zich gekwalificeerd voor de kwart finale en is als 6de geëindigd. Travis Jansen (jongens 12 jaar), Ronan Marin (jongens 15 jaar) en Yoeri Tilanus jongens (17-24 jaar) hebben na sterke kwart finales, de halve finale gereden. Een finale zat er dit keer niet in voor hun.
Maura Jansen heeft alle manches als eerste gereden, gevolgd door een lastige halve finale maar wel door naar de finale. Hier behaalde ze een mooie 3de plaats bij de meisjes 9-10 jaar).

Volgende week staat de 3de Top Competitie wedstrijd op de agenda, dit keer in Schijndel. Daarnaast wordt ook het eindklassement opgemaakt voor de districtswedstrijden. Deze wedstrijd vindt plaats in Schoonebeek. Voor alle rijders die het vereiste aantal wedstrijden hebben gereden is er een beker behorend bij de ranking!