• Training

Wedstrijdverslag PK HENGELO en TC Baarn

Brian en Jesper Overijssels Kampioen en Rick 3de tijdens TC2 Baarn

Dit weekend stonden er 2 wedstrijden op de agenda. De landelijke wedstrijd (PK) van de NFF op onze eigen baan en de 2de wedstrijd van de Top Competitie in Baarn. Zaterdag begon het weekend met het PK. Hier is
gestreden om de titel Overijssels Kampioen. Ongeveer 430 rijders in de leeftijd van 4 jaar t/m 50 plus stonden aan het starthek. FCV het Twentse Ros was goed vertegenwoordigd met 41 rijders. Met een straffe oostenwind was het koud op en rond de baan. Het sneeuwde zelfs zo af en toe flink. Gelukkig kon men zich opwarmen in de kantine en kwam zo af en toe het zonnetje erdoor.

Vanaf 8.45 uur werd er in 2 leeftijdsblokken getraind en rond 11 uur startte de wedstrijd. In een hoog tempo werden de manches gereden. Voor 11 rijders van de vereniging hield het op na de manches. Zoals voor Liam (jongens 7) die de start van zijn wedstrijd gemist heeft. Maar ook voor Caitlin die haar eerste PK reed bij de meisjes 8-9 jaar.
Bij de jongens 9 jaar was er een kwart finale waar Mike, Mylan en Twan van Twentse Ros mochten deelnemen. Mylan en Mike hebben ook de halve finale gereden, waarna Mike in de finale 2de werd.
Pechvogel van de club was vandaag Kees (jongens 14 jaar) die in de halve finale hard ten val kwam. Gelukkig heeft hij wel zijn race kunnen uitrijden maar helaas niet door naar de finale.

20 rijders hebben in totaal de finale gereden waarvan er 11 op het podium stonden.

Brian Vloon (jongens 15) en Jesper Grob (jongens 16-17) zijn kampioen geworden en hebben naast de beker de mooie kampioenstrui gekregen. Op de 2 de plek zijn geƫindigd;
Mike (j9), Sibbe (j12), Manuel (j13), Robin vd V (j15), Bas (j18+) en de dames Maura (m10-11) en Anne (m14-15). Aan de andere kant van het podium stonden om Peters (j10) en Robin W (j18+) op de 3de plek.

Zondag werd er door 11 rijders deelgenomen aan de 2de Top Competitie in Baarn onder auspicien van de KNWU. Net als vorige week in Venlo was dit een internationale wedstrijd en reden er diverse rijders uit andere landen mee. Helaas was het ‘s ochtend hier ook heel koud; autoramen krabben en veel verkleumde rijders tijdens de training. Er werd sterk gereden in de moto’s waardoor bijna iedereen doorging naar de volgende finale ronde. Alleen Rick Bok heeft de finale gereden. Hij rijdt tijdens deze wedstrijd in 2 klassen; de 20 inch en de 24 inch (cruisers). In de cruiser klasse 25-34 jaar heeft Rik op het podium gestaan met een mooie 3de plek en de 20 inch klasse stond net naast het podium met een 4de plek.

Op onze Facebook pagina staat een video over van de wedstrijddag in Hengelo gemaakt door Fietscross Media. In het paasweekend staat van vrijdag t/m maandag de 3e en 4e Europese Ronde in Zolder (Be) op de agenda. Het animo om deel te nemen aan de wedstrijd in Zolder is heel groot omdat er dit jaar in de zomervakantie het Wereld Kampioenschap wordt gereden. Ook wordt de 2de PK van het seizoen gereden in Assen. Aan beide wedstrijden doen rijders van FCV het Twentse Ros mee. Allemaal weer succes en veel plezier.

Helaas geen foto van de prijsuitreiking van Rick.