• Training
Historie

HISTORIE

Wij zijn Fietscrossvereniging Het Twentse Ros en deze is in 1983 opgericht en bevond zich tot 2017 aan de Landmansweg 171 in Hengelo. In 2017 starten we het seizoen op de nieuwe baan aan de Verlengde Polluxweg 20.

Het voortbestaan van de club kwam eind jaren tachtig onder druk te staan. In die tijd was fietscross nog niet zo populair en toegankelijk als het nu is en waren er nog maar een paar leden over. Er is toen een skatebord vereniging bij gekomen en samen hebben ze drie jaar doorgebracht aan de Landmansweg. Na drie jaar is de skatebord vereniging haar eigen weg gegaan en waren er voor de fietscross weer voldoende leden om alleen verder te kunnen.

In de loop van de jaren is er veel veranderd, de techniek algemeen, de techniek van de fietsen maar ook de banen zijn hier op aangepast. De baan aan de Landmansweg heeft veel metamorfoses ondergaan, maar voldeed uiteindelijk niet meer aan de eissen. In 2016 is er daarom een nieuwe baan aangelegd aan de Verlengde Polluxweg 20.

De vereniging blijft groeien. De ledengroei is met name de laatste jaren toegenomen misschien wel mede dankzij de aandacht die de sport heeft gekregen voor en tijdens de Olympische Spelen in Londen. Hier is gebleken hoe intensief, spectaculair en sportief de fietscross sport is. Ook binnen onze vereniging kennen we aantal goede wedstrijdcrossers die o.a. meedoen met NK’s, EK’s en WK’s en hier goed weten te presteren.