• Training
Lidmaatschap

LIDMAATSCHAP

Informatie en aanmelden nieuwe leden

Welkom bij FCV Het Twentse Ros

Waarschijnlijk ga je binnenkort je eerste meters maken op onze fietscrossbaan.

Kom eerst even kijken hoe leuk het is, hoe hard al die crossers kunnen rijden en hoe hoog en ver ze springen. Misschien spring je binnenkort zelf ook over een van die bulten of race je op topsnelheid door een kombocht.

Het ziet er soms best gevaarlijk uit, maar gelukkig gebeuren er niet veel ongelukken. De fietsers zijn goed beschermd door helm en een bodyprotector onder hun crosskleding. Fietscross is spannend om naar te kijken, maar vooral
fantastisch om zelf te doen. Fietscross is een snelgroeiende, sensationele tak van sport, en het Twentse Ros is een van de grootste fietscrossverenigingen in Nederland.

We zijn aangesloten bij de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF) en bij de KNWU. Met ongeveer 120 leden van 5 tot 50 jaar is de club echter toch nog erg gezellig. Daar doen we ook ons best voor. Naast het fietsen zijn er regelmatig feesten (o.o. sinterklaas, kerst), een fietscrosskamp, een familiedag en nog meer leuke activiteiten.

Binnen de vereniging proberen we alles zelf te doen. Zo houden we de sport betaalbaar. We verwachten dan ook van ouders en kinderen vanaf 15 jr. dat ze regelmatig meehelpen, bijvoorbeeld bij baanonderhoud, sponsoracties, oud papier lopen, schoonmaak clubgebouw, kantinedienst en dergelijke. Ook dat is best gezellig, die paar keer per jaar.

Wat heb je nodig?

1. Een crossfiets. Als je die nog niet hebt, kun je voor 1 euro een fiets huren (incl. ranja na afloop van de training)

Er is een beperkt aantal fietsen, dus zodra je zeker weet dat je lid wordt moet je er zelf een kopen. De trainers of een van de leden kunnen je daar wel bij adviseren.

2. Een lange broek en een shirt of jas met lange mouwen. Als je lid blijft kun je via de club het clubshirt en een crossbroek kopen.

3. Handschoenen en een crosshelm (die kun je ook tijdelijk lenen van de club)

4. Tijdens de training van groep 1 en 2 willen we dat ouders/verzorgers aanwezig zijn tijdens de training.

Wanneer trainen we?

We trainen elke dinsdag en donderdag:

groep 1 en 2 van 18.15 tot 19.00 uur (uitloop tot 19:15 uur)

groep 3 en 4 van 19:15 tot 20:30 uur (uitloop tot 21:00 uur)

Beginnende crossers worden eerst individueel begeleid tot ze zelfstandig over de baan kunnen (De minimum leeftijd die wij als club hanteren is de leeftijd van 5 jaar) Vervolgens rijden ze mee met de eerste groep. Zorg dat je om 18:00 uur aanwezig bent. Er wordt door ervaren crossers en trainers training gegeven. De eerste maand is op proef. Daarna moet je beslissen of je lid wilt worden.

Voor ervaren rijders is er ook een training op zondag (10.00 uur tot 12.00 uur). De voorwaarden om aan de zondagtraining mee te mogen doen staan vermeld op de website.

En als het slecht weer is?

Kijk op onze website www.fcvhettwentseros.nl. Staat het stoplicht op groen: de training gaat door. Staat het stoplicht op rood: de training is afgelast.

Hoe word ik lid?

Je kunt een aanmeldingsformulier inleveren in het clubgebouw tijdens de trainingen. Meer informatie kun je op de club krijgen bij een van de aanwezige (bestuurs) leden.

Veel plezier!

Opzeggen lidmaatschap:

Als je het lidmaatschap wil beëindigen, moet je uiterlijk 1 maand voor het ingaan van het nieuwe betalingskwartaal schriftelijk opzeggen bij het secretariaat.

Het adres is:

FCV Het Twentse Ros, Verlengde Polluxweg 20 7557 XH Hengelo.
www.fcvhettwentseros.nl

Trainings lidmaatschap:

Sinds september 2014 kan je bij FCV Het Twentse Ros trainingslid worden. De kosten van een trainingslidmaatschap zijn € 125,00 per jaar. Voor dit bedrag kan je op dinsdag en/of donderdag en met de reguliere zondag meetrainen in de reguliere groepen. Na de training is er voor het trainings-lid ranja.

De zondag training, wintertraining in de zaal en club-activiteiten (baanonderhoud, familiedag e.d.) zijn alleen toegankelijk voor leden van Het Twentse Ros en niet voor trainingsleden. Trainingsleden hoeven niet in het shirt van Het Twentse Ros te rijden en kunnen geen gebruik maken van de uitleen van spullen. Ook is er geen inspraak in de algemene ledenvergadering.

Let op: De mogelijkheid is er voor gastrijders om mee te trainen zonder trainings-lid te worden. Niet-leden die mee willen trainen moeten zich een kwartier voor aanvang van de training melden in de kantine en € 5 euro betalen. Het bewijs van betaling kun je afgeven bij de trainer, zodat je kan meedoen.

Het telefoonnummer van FCV het Twentse Ros is: 06 23311164