• Training
District Wedstrijden

Districtswedstrijden

De districtswedstrijden zijn uitermate geschikt voor onze “nieuwe” fietscrossers. Doe eens een keer mee!

De districtswedstrijden zijn wedstrijden die op regionaal niveau worden verreden. In ons geval in de district Oost. Het betreft een “klassementswedstrijd”. De eerste serie (A: voor de zomervakantie) bestaat uit 4 districtswedstrijden (onder voorbehoud, er kan nog een wedstrijd toegevoegd worden). De 2e serie (B: na de zomervakantie) bestaat uit 6 districtswedstrijden.

Aan het eind van elke serie zijn er eindbekers voor alle deelnemers die in de A-serie aan minimaal 4 wedstrijden van de 5 wedstrijden hebben gereden, dit geldt ook voor B-serie. Indien er van de 5 wedstrijden, 1 uitvalt omdat de organisatie het niet rond krijgt(dus 4 wedstrijden) moet je er minimaal 3 gereden hebben

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per districswedstrijd voor de eigen klasse.

Op de wedstrijddag meld je je uiterlijk om 9.00 uur bij de clubvertegenwoordiger. De training is van 9.00 tot 10.15 uur en de wedstrijd start om ongeveer 10.30 uur.

Lukt het niet op tijd aanwezig te zijn, bijvoorbeeld bij pech onderweg of ziekte, bel dan tijdig de clubvertegenwoordiger van deze wedstrijd. Heb je niet gebeld, dan wordt je door de clubvertegenwoordiger afgemeld als deelnemer.

Het baanadres, de naam en het telefoonnummer van de clubvertegenwoordiger vind je in het schema van de wedstrijdkalender.

Het complete reglement voor deze wedstrijden staat ook op deze website: District regels 2020

Open Klasse wedstrijden

De open klasse wordt verreden tussen de gewone wedstrijd door. Dit betekent dus dat de manches district en Open klasse om en om plaats vinden. Je kunt je alleen inschrijven voor de Open klasse als je je ook inschrijft voor je eigen klasse.

In de open klasse fietsen jongens en meisjes van 2 leeftijden samen in een klasse. Dus jongens en meisjes 4 en 5 jaar; 6 en 7 jaar; 8 en 9 jaar; 10 en 11 jaar; 12 en 13 jaar; 14 en 15 jaar; 16 jaar en ouder. De meisjes worden 1 jaar jonger ingedeeld. Er zijn per klasse bekers voor de beste drie plaatsen.

Voor de open klasse is de leeftijd op de wedstrijddag bepalend.

Het inschrijfgeld voor de open klasse bedraagt € 2,00 per wedstrijddag en dient te worden betaald aan de clubvertegenwoordiger op de wedstrijddag zelf.

Opgave

Opgave voor deze wedstrijden is digitaal via inschrijven (zie ook wedstrijdopgave). Voor de Open klasse wedstrijden kun je je ook op de wedstrijddag zelf nog opgeven, mist je je hebt ingeschreven voor eigen klasse. Maar wij geven de voorkeur aan voorinschrijving.

Voor vragen hierover en het aanschaffen van een wedstrijd kan je terecht bij Tim of Esther Grobben

Inschrijf- en betaaldatum voor districtswedstrijden en open klasse sluit een week voorafgaand aan de wedstrijddag.

Leeftijdsindelingen

Bij de districtswedstrijden geldt de leeftijd op moment van de eerste wedstrijd.