• Training
KNWU en NFF

Afdrukken

LICENTIES

Er zijn in Nederland twee verschillende fietsbonden. Namelijk de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) en de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie). Als lid van FCV Het Twentse Ros ben je automatisch lid bij de NFF. De NFF wedstrijden kun je dan meefietsen met het stuurbordnummer dat je hebt gekregen van de club. NFF wedstrijden zijn de districtswedstrijden, open klasse en nationale wedstrijden (provinciale kampioenschappen).

FCV Het Twentse Ros is ook aangesloten bij de KNWU. Als lid van FCV Het Twentse Ros, ben ik ook automatisch basislid van de KNWU.

Wil je KNWU wedstrijden gaan rijden, dan heb je naast je basislidmaatschap in de meeste gevallen ook nog een KNWU-licentie nodig!

De reglementen en het wel of niet nodig hebben van een KNWU licentie en het type licentie verschilt per type wedstrijd. Zo kun je met een basislidmaatschap wel deelnemen aan Afdelings Kampioenschappen (AK’s), dus zonder KNWU-licentie. Terwijl je bij de Top Competitie (TC’s) zowel een basis- als knwu-licentie nodig hebt.

Je kan de je KNWU-licentie aanvragen door in te loggen bij www.knwu.nl met de gegevens van je basislidmaatschap van de KNWU. Na aanmelding ontvang je van de KNWU bericht. Via de KNWU moet je ook je stuurbordnummer aanvragen. Dit nummer moet je tijdens de knwu-wedstrijden op je stuurbord en zij-borden plaatsen!!

Wil je nu meer weten dan kun je ook altijd informeren bij Simone Tilanus.

Meer informatie is ook te vinden op www.bmxnoordoost.nl en www.knwu.nl/bmx.

KNWU-licentie houders van onze club krijgen via het secretariaat (Marc Wichems) de mailtjes van bmxnoordoost en KNWU rechtstreeks doorgestuurd, zodat je tijdig op de hoogte bent van het meest recente nieuws m.b.t. de KNWU-wedstrijden. Toch is het ook verstandig zelf de websites in de gaten te houden m.b.t. inschrijvingen e.d.